Voedingsadvies

“Goede voeding is van levensbelang”

Ons lichaam heeft bouw- en brandstoffen nodig om te groeien, om je te beschermen tegen bepaalde ziektes en om op een gezond gewicht te blijven. Door een ongezond voedingspatroon worden we vatbaarder voor ziektes, groeien we niet goed en krijgen we een ongezond gewicht.

Ons lichaam bestaat uit miljarden cellen die allemaal hun eigen specifieke rol hebben om alle functies te kunnen vervullen die wij van ons lijf vragen.  Wij hebben daarom de juiste bouw- en brandstoffen nodig om te groeien, om je te beschermen tegen bepaalde ziektes en om op een gezond gewicht te blijven. Vetten, koolhydraten, eiwitten,  vitaminen, mineralen en vezels zijn de brandstof van al die processen en krijg je niet de goede voedingsstoffen binnen in de juiste verhouding, dan raken die processen verstoord en loop je ernstige gezondheidsrisico’s. Een beetje zoals een benzinemotor die niet op diesel kan draaien.

Onze advisering moet daarom vooral gericht zijn op preventieve gezondheidszorg. Deze preventieve gezondheidszorg begint bij Voeding, bewegen en slaap. Dat zijn de pijlers van een gezonde leefstijl. Ook als je ziek bent of bent geweest. Een gezonde leefstijl helpt bij een sneller herstel en vermindert de kans op aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Ben jij toe aan een gezonde leefstijl en heb je hulp nodig om inzicht te krijgen in je voedingspatroon? Neem dan contact met mij op zodat we samen kunnen gaan werken aan een gezonde switch voor een blijvend  resultaat. 

Klik HIER voor het contactformulier.